• Voetbal Vereniging OZC

Sportlaan 2, 7732 AB Ommen
    Telefoon clubhuis: 0529-45 28 00

• OZC 1 start competitie met winst op FIT Boys 1

Zaterdag 19 september mocht OZC voor het eerst sinds 28 weken weer aantreden in competitieverband. Na een moeizame bekercampagne met een gelijkspel bij Zwolsche Boys en nederlagen tegen Hellendoorn en Dieze West was vandaag FIT Boys uit Beilen de tegenstander. Op een ietwat stroef veld en gesteund door de meegereisde supporters, waaronder de bijna gehele selectie van het OZC 2, werd om 14:30 uur afgetrapt met de volgende opstelling:

Opstelling: Mark Bennemeer, Nick Runhart, Frank Merjenburgh, Ramon Schuldink, Noah van Dorsten, Martijn Deuten (85. Simeon van 't Veld), Lars Dunnewind, Harm-Jan Tip, Jesse de Lange (65. Stefan Schoemaker), Rik-Jan de Groot, Niel Koggel (80. Marvin Veerman)

In de beginfase werd duidelijk dat OZC de bal mocht hebben en FIT Boys het prima vond achterover te leunen en te loeren op de counter. Met een aantal lange ballen over de verdediging van de formatie uit Beilen werd OZC af en toe dreigend maar tot echt grote kansen leidde dit niet. Via een afgeslagen bal die door Harm-Jan nipt over werd gevolleerd was OZC nog het dichtst bij de openingstreffer. Hierdoor werd met een 0-0 ruststand de kleedkamer opgezocht.

De tweede helft bracht een stuk meer spektakel. Al binnen een minuut na rust was het raak. Martijn wist met een vallende bal over de verdediging Lars te bereiken, hij vond Rik-Jan en de spits rondde koelbloedig af en tekende hiermee voor de eerste competitiegoal van OZC dit seizoen, tevens zijn 75e doelpunt in competitieverband. Halverwege de tweede helft werd Niel op zo’n 20 meter van de goal aangespeeld, hij kon opendraaien en legde de bal met erg veel gevoel in de kruising achter de doelman van FIT Boys, 0-2. In het restant van de wedstrijd kreeg FIT Boys nog enkele kansen om terug in de wedstrijd te komen, met als gevaarlijkste moment een aanval via de linkerkant die eindigde met een schot vlak voorlangs. Vijf minuten voor tijd mocht Simeon van ‘t Veld zijn debuut in OZC 1 maken.

Zo begint het nieuwe seizoen voor OZC waar het de vorige geëindigd was, met 3 punten en de 0 achterin. Volgende week zaterdag 26 september om 14:30 in Ommen de aftrap tegen ZZVV. Tot dan!